Garanti

Det är lugnt, vi är på din sida!

GARANTI & REKLAMATION 

Vi strävar alltid efter att skapa de bästa klockor och smyckena till dig. Alla våra produkter sätts ihop för hand därför, som vi alla vet, uppstår ibland fel.

Men oroa dig inte, skulle du råka ut för ett fel så hjälper vi dig.

 Och först av allt vill vi isådanafall be om ursäkt. Hör av dig till vår kundservice på info@berlinandson.com och ange dina uppgifter. Vi kommer att se till att hjälpa dig så fort vi bara kan.

2 ÅRS GARANTI

Våra produkter är till för att bäras och användas. För att du verkligen ska kunna förlita dig på din klocka så erbjuder vi dig alltid 2 års garanti på alla våra urverk.

Skador som inte omfattas av denna garanti är de som uppkommer på band eller boett såsom t.ex normalt slitage, vattenskador, repor och reparationer/modifieringar gjorda av annan än Berlin & Son.

BYTEN OCH REPARATIONER

Om en defekt uppstår och ett giltigt reklamation tas emot av Berlin & Son inom garantiperioden gör vi vårt absolut bästa för att reparera din produkt. Om reparation inte är möjlig kommer vi att ersätta dig med en helt ny produkt av likvärdig sort.

För detaljer kring rutinerna av returnering av reklamerad produkt ber dig kontakta Kundtjänst på support@berlinandson.com.

KOSTNADER OCH AVGIFTER

Inga kostnader eller avgifter kommer att debiteras för administration och reparation eller utbyte av den reklamerade produkten. Dock betalas returleveransen av dig som kund, såvida inte kunden har fått skadade varor*. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten eller ersättningsprodukter betalar vi självklart den nya frakten från oss till dig.

*Om din produkt anlände defekt från oss, ber vi dig omedelbart kontakta vår Kundservice så hjälper vid dig.